De Volkswagen Scirocco is door het tv-programma en tijdschrift Top Gear uitgeroepen tot overall-winnaar van de Top Gear Awards 2008. De Scirocco is betaalbaar, smakelijk en hip.

Volgens het altijd bescheiden Top Gear is de ‘Car of the Year’-award de enige die er echt toe doet in deze tijd van lijstjes. Het bekende tv-programma reikt ieder jaar awards uit voor de beste nieuwe auto in verschillende categorieën. De Volkswagen Scirocco mag zich dit jaar overall-winnaar noemen.

Volgens Top Gear is de Scirocco ‘gewoon een oude Golf met een onhandig maar bijzonder smakelijk, snel en hip jasje. En nog betaalbaar ook’. Zelfs de winnaar ontkomt niet aan de bekende ‘Top Gear-spot’ maar dat mag de pret voor Volkswagen niet drukken.

Er waren ook nog andere categorieën, zo is de Toyota IQ de beste compact car, de Citroën C3 Picasso de beste gezinsauto, in de categorie zakenauto won de Opel Insignia, De Honda FCX Clarity is de beste groene auto, de leukste hot hatch is de Abarth 500 en de beste cabrio de Ferrari California.