Mercedes geeft de eerste specificaties vrij van de SLS AMG, de opvolger van de bij McLaren gebouwde SLR. De nieuwe supersportauto is volledig door AMG ontwikkeld en komt volgend jaar al op de markt.

Dit jaar stopt de productie van de Mercedes SLR en daarmee ook het gezamenlijke sportwagenproject van Mercedes en McLaren. Zowel McLaren als Mercedes komt met een eigen supersportauto en die van Mercedes is bijna klaar. Het merk stuurt alvast de eerste camouflagefoto’s rond om een idee te geven van de SLS AMG.

De auto heeft een aluminium spaceframe waarmee Mercedes streeft naar een leeggewicht van 1620 kg. De motor ligt ‘middenvoor’ waardoor de gewichtsverdeling voor/achter 48 om 52 procent is. Dankzij een keur aan technische vernieuwingen kan de motor laag worden ingebouwd waardoor ook het zwaartepunt laag is. De V8 is gekoppeld aan een zeventraps automatische versnellingsbak die aan de achteras is gemonteerd, het zogenaamde transaxle-principe.

Mercedes is zo vriendelijk om meteen wat cijfers vrij te geven van de SLS AMG. Daar gaan we dan: 6,3 liter V8, 571 pk, 650 Nm koppel, topsnelheid 315 km/u en 0-100 km/u in 3,8 seconden. Zelfs het verbruik is al bekend: 13 l/100 km, oftewel 1 op 7,7.

De SLS AMG krijgt net als de SLR vleugeldeuren. De foto’s geven verder nog niet veel duidelijkheid over het design van de supersportwagen. De Duitsers houden je tot de IAA in Frankfurt nog in spanning, dan pas gaat het doek eraf. In het voorjaar van 2010 start de productie.