Een jaar na de introductie van de Scirocco komt Volkswagen met de R. Deze absolute topversie heeft 265 pk en het uiterlijk van de coupé is flink onder handen genomen door het Duitse merk.

Volkswagen geeft vandaag de eerste foto’s en summiere informatie vrij van de Scirocco R. Onder motorkap van het topmodel ligt de 2,0 liter TFSI uit de Audi A3. Die is goed voor 265 pk en 350 Nm koppel. Wat de prestaties zijn van de Scirocco R weten we helaas nog niet.

265 pk op de voorwielen is iets te veel van het goede, vandaar dat Volkswagen de R voorziet van een elektronisch ‘limited slip’ differentieel. Het uiterlijk van de snelste Scirocco is flink gewijzigd ten opzichte van de minder snelle broeders. Je zou bijna denken dat een tuner zich heeft vergrepen aan de Scirocco maar dit pakket spoilers komt uit de koker van Volkswagen zelf.

De voorbumper is vervangen door een exemplaar met flinke luchtinlaten en LED-dagrijverlichting. Ook bi-xenon verlichting is standaard op de R, die verder te herkennen is aan de weinig subtiele dakspoiler, 18 inch wielen, zijskirts, dikke achterbumper met diffuser en de twee verchroomde uitlaatpijpen.