Het Japanse merk Suzuki zal op de autoshow van Tokyo twee van haar modellen tonen met milieuvriendelijke aandrijving. Naast de plug-in hybrideversie van de Suzuki Swift gaat het om een SX4 met brandstofcel.

Net als de andere Japanse merken is Suzuki met milieuvriendelijke aandrijflijnen present op de Tokyo Motor Show, die over drie weken plaatsvindt. Maar in tegenstelling tot Mitsubishi, Honda en Subaru zal Suzuki geen volledig nieuw ontworpen prototype presenteren. Het merk toont bestaande modellen, die het heeft voorzien van schonere aandrijflijnen.

Als eerste toont Suzuki de populaire Swift met een hybridesysteem. De Swift Plug-in Hybrid heeft een elektromotor als hoofdaandrijving. Toch is het niet per se een stadsauto, want dankzij een generator wordt onderweg de accu opgeladen en zo kunnen lange afstanden worden afgelegd. De generator bestaat uit een ‘kleine motor’ waarover het merk nog geen details heeft verstrekt. Zoals de naam al aangeeft kan deze Suzuki Swift aan het stopcontact worden opgeladen.

Het tweede model, de Suzuki SX4-FCV, is voorzien van een brandstofcel (‘FCV’ staat voor Fuel-Cell Vehicle). De brandstof bestaat uit waterstof onder hoge druk. De SX4-FCV heeft verder een compacte condensator die de prestaties verbetert. Zo wordt de vrijkomende energie bij het remmen opgeslagen en later gebruikt bij het accelereren.