10 tot en met 16 oktober 2009.
De prijskaartjes van enkele belangrijke automodellen zijn binnen. De Europese autoverkopen zijn voorzichtig positief. Het automerk Hummer is van eigenaar veranderd – of toch nog niet?

Nieuwe prijskaartjes
De compacte middenklasser Renault Mégane wordt tot 2.300 euro goedkoper. Door een nieuw instapmodel Volkswagen Jetta komt de vanafprijs met dieselmotor 400 euro lager te liggen. De nieuwe Ford Focus Econetic (A-label, 20 procent bijtelling) kost 26.700 euro, 750 euro meer dan voorheen. De prijzen van de vernieuwde Toyota Land Cruiser liggen tussen de 57.430 en 93.030 euro.

Te zien op de Tokyo Motor Show
Nog een kleine aanvulling op de premières die volgende week in Tokio te zien zijn. De Nissan Roox is klein in afmetingen maar groot in laadvolume. De mini supercar Supasse V is ontwikkeld door een Japanse occasionverkoper.

‘Definitieve’ verkoop Hummer
Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery heeft de definitieve verkoopovereenkomst getekend om het merk Hummer over te nemen van General Motors. Echter, de Chinese overheid moet haar goedkeuring nog geven en heeft tot nu toe ‘nog geen verzoek ontvangen’.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.