Lexus GX 460

Toyota krijgt in de Verenigde Staten opnieuw een tegenslag te verwerken. Het Amerikaanse consumentenmagazine Consumer Reports geeft voor de nieuwe Lexus GX 460 het advies ‘don’t buy’ mee omdat de auto onveilig zou zijn.

Consumer Reports adviseert consumenten in de V.S. om de nieuwe Lexus GX 460, die niet in Europa leverbaar is, niet te kopen. Bij circuittests van het magazine brak de achterkant van de Lexus uit. De elektronische stabiliteitscontrole bleek niet in staat om de auto op te vangen.

Volgens het Amerikaanse consumententijdscrhift kan dat ertoe leiden dat de auto over de kop slaat. Toyota heeft de verkoop van de SUV inmiddels stopgezet en zegt er alles aan te doen om het probleem op te sporen en op te lossen.

Het merk benadrukt wel dat de GX 460 beschikt over alle goedkeuringscertificaten voor de Amerikaanse markt. In eigen tests van Toyota is het probleem nooit eerder naar voren gekomen. Het is voor het eerst sinds 2001 dat Consumer Reports het advies ‘don’t buy’ geeft. Toen betrof het de Mitsubishi Montero, waarbij de kans op kantelen in snelgenomen bochten volgens het tijdschrift aanzienlijk was.