Tata Nano dealer

In India zijn in juli een recordaantal nieuwe auto’s verkocht. Verwacht wordt dat de verkoopstijging de komende maanden zal aanhouden.

India wordt gezien als een van de belangrijkste groeimarkten voor de auto-industrie. Fabrieken worden in hoog tempo uit de grond gestampt en steeds meer internationale fabrikanten zien potentie in het land. In juli werd dan ook een recordaantal nieuwe auto’s verkocht in India.

Met 158.000 verkochte auto’s bedraagt de stijging ten opzichte dezelfde maand vorig jaar 38 procent. De auto-industrie in het land verwacht op jaarbasis 12 tot 13 procent meer auto’s te verkopen. De potentie is echter veel groter, voor een land met meer dan een miljard inwoners is dit aantal nog gering. In Duitsland, Frankrijk en Italië worden nog altijd meer auto’s verkocht.

De stijgende vraag brengt wel een ander probleem met zich mee. De druk op de fabrieken wordt groter waardoor problemen bij toeleveranciers ontstaan. Zij kunnen steeds moeilijker voldoen aan de vraag. Dit staat een verdere groei de komende maanden waarschijnlijk niet in de weg maar het laat wel zien dat India nog niet klaar is om bij de ‘grote jongens’ te horen.