Chevrolet Corvette ZR1

De volgende generatie Chevrolet Corvette krijgt geen middenmotor. Chevrolet ontkent de geruchten die hierover de ronde doen en zegt dat de toekomstige generaties Corvette de motor gewoon voorin krijgen.

Vorige week gonsde het van de geruchten op internet dat Chevrolet zou werken aan een Corvette met middenmotor. “Onzin”, zegt Chevrolet nu bij monde van de Amerikaanse woordvoerder Dan Flores tegenover Automotive News. De volgende generaties Corvette krijgen de motor net als nu gewoon voorin.

Ook de verhalen over de automaat met dubbele koppeling, die bij Saab is ontwikkeld en zou worden toegepast in de toekomstige Corvette, zijn onzin. En dan is er nog een fabeltje: Chevrolet zou in de nieuwe Corvette een V6-motor willen hangen. Ook dat wordt door moederbedrijf General Motors stellig ontkend, de nieuwe Corvette krijgt ‘gewoon’ weer een V8.

Chevrolet bekijkt wel de mogelijkheden voor een hybride uitvoering. Flores wijst naar Porsche als voorbeeld, dat met de 918 Spyder laat zien dat een hybride sportauto niet ondenkbaar is. Toch zal zo’n uitvoering voorlopig niet de benzine-Corvette vervangen.