Volkswagen Sharan teaser

Volkswagen heeft de opvolger van de Sharan klaar. Het is een van de maar liefst vier primeurs die het Duitse merk laat zien op de Autosalon van Genève.

Volkswagen laat op z’n Duitse website een teaser zien van de nieuwe Sharan. De MPV krijgt na veertien jaar eindelijk een opvolger. Ondanks de grondige facelift tien jaar geleden is de houdbaarheidsdatum van de Sharan en zijn broertje, de Seat Alhambra, al lang verstreken.

De nieuwe Sharan staat op het onderstel van de Passat en deelt niet langer z’n bodemplaat met de Ford Galaxy. De samenwerking van Ford en Volkswagen op het gebied van MPV’s is al gestopt, Ford verving de Galaxy vier jaar geleden al.

Waarschijnlijk komt er ook weer een Seat-afgeleide van de Sharan. De teaser die het merk vrijgeeft laat zien dat we geen verrassingen hoeven te verwachten van het ontwerp. Op de Autosalon van Genève die over een ruime week van start gaat weten we meer. Dan onthult het merk de nieuwe Sharan, die naast de Touareg, Polo GTI en CrossPolo z’n werelddebuut beleeft.