Skoda geeft de Fabia en Roomster een bescheiden facelift en nieuwe motoren. Beide modellen krijgen de beschikking over compacte commonrail diesels en de nog verse 1.2 TSI van Volkswagen.

Skoda geeft zowel de Fabia als de Roomster een bescheiden make-over. De wijzigingen beperken zich tot nieuwe, bredere koplampen en een nieuwe grille. Het assortiment lichtmetalen wielen en lakkleuren is uitgebreid en op de basisversies monteert Skoda wieldoppen met een nieuw design.

Het belangrijkste nieuws vinden we onder de motorkap. De 1.4 en 1.6 benzinemotoren maken plaats voor de 1.2 TSI met 85 of 105 pk. Die laatste is optioneel te combineren met een zeventraps DSG-automaat. Standaard krijgen alle Fabia’s een handgeschakelde vijfbak.

Bij de dieselmotoren gaat alles op de schop. De 1.4 en 1.9 TDI verdwijnen en worden vervangen door de 1.2 TDI met 75 pk en de 1.6 TDI met 105 pk. De vernieuwde Fabia en Roomster debuteren op de autosalon van Genève volgende week en staan in mei in de showroom. De prijzen van de vernieuwde modellen maakt Skoda tegen die tijd pas bekend.