Hummer

De verkoop van Hummer aan het Chinese bedrijf Tengzong gaat niet door. General Motors zal daarom beginnen met de ontmanteling van het terreinautomerk.

Hummer zal worden opgedoekt door moederbedrijf General Motors. Het Amerikaanse concern is er niet geslaagd om een geschikte koper te vinden voor het merk. De beoogde verkoop aan de Chinese grondverzetmachinebouwer Tengzong gaat niet door.

Begin juni maakte GM bekend dat Tengzong het iconische terreinautomerk zou overnemen. Al snel werd duidelijk dat dit op bezwaren van de Chinese overheid stuitte. Het land zit niet te wachten op een merk dat alleen maar zeer vervuilende auto’s produceert.

Er rest GM niets anders dan Hummer te ontmantelen. “We hebben alle mogelijkheden voor Hummer onderzocht en zijn teleurgesteld dat de deal met Tengzong niet doorgaat”, aldus GM alliantiechef John Smit. Na Pontiac en Saturn is Hummer het derde merk dat sneuvelt bij General Motors.

Hummer zal de komende maanden ‘ordentelijk’ worden ontmanteld in samenwerking met dealers en toeleveranciers. De fabrieksgarantie op huidige Hummer-modellen blijft gewoon van kracht en ook over het onderhoud en onderdelen hoeven eigenaars zich volgens GM geen zorgen te maken.