Daewoo werd een aantal jaren geleden Chevrolet en de Corvette paste daarom niet meer binnen het merk. Nu acht moederbedrijf General Motors de tijd rijp om de Corvette weer als Chevrolet in de markt te zetten.

Door de verandering van de merknaam Daewoo in Chevrolet zou de Corvette in de showroom naast modellen als de Matiz, Tacuma en Nubira komen te staan. Dat vond GM Europe niet erg passen bij het sterke imago van de Corvette en daarom kreeg de sportauto een eigen merknaam. Nu draait Chevrolet dat weer terug.

De Corvette werd de laatste jaren verkocht naast Hummer en Cadillac, alledrie geïmporteerd door Kroymans. Nu Hummer is verdwenen en Kroymans failliet neemt General Motors de import van Cadillac en Corvette weer zelf op zich. Cadillac wordt opnieuw in de markt gezet en Corvette wordt weer onderdeel van Chevrolet.

Het teruggeven van de merknaam aan de sportauto is volgens Chevrolet een teken van het vertrouwen dat GM heeft in Chevrolet. Inmiddels zijn alle voormalige Daewoo-modellen vervangen door eigen producten en bovendien komt de Camaro binnenkort naar Europa. En zo wordt de Chevrolet-showroom ineens weer heel erg leuk.