Bugatti flikt het weer. Het merk presenteert de snelste productieauto ter wereld. De Veyron Supersport haalt een topsnelheid van 431 km/u.

De geruchten gingen al een tijd maar Bugatti geeft nu eindelijk uitsluitsel: de Supersport komt en is de snelste productieauto ter wereld. Het vermogen van de 8,0 liter W16 is met grotere turbo’s opgekrikt naar 1.200 pk, het koppel stijgt naar 1.500 Nm.

In slechts 2,5 seconden schiet de teller 100 km/u voorbij en 12,5 seconden later zit de Supersport al op 300 km/u. De topsnelheid is volgens Bugatti 431 km/u, een snelheid die is bereikt op Volkswagens testcircuit in het Duitse Ehra, iets boven ‘hometown’ Wolfsburg. De klantenauto’s worden uit veiligheidsoverwegingen begrensd op 415 km/u.

Om de hogere topsnelheid aan te kunnen heeft Bugatti aanpassingen gedaan aan het onderstel. Ook de heeft de auto een andere uitlaat, een lichtere body, meer luchtinlaten voor de motor en aerodynamische aanpassingen. Op het Concours d’Elegance van Pebble Beach maakt de super-Veyron zijn publieksdebuut. De eerste vijf exemplaren van de Supersport zijn al verkocht. Deze World Record Edition is gespoten in de kleuren zwart/oranje. In totaal fabriceert Bugatti slechts dertig Supersports.