Corvette biedt klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid om zelf hun motor te komen bouwen in de fabriek. Het doe-het-zelf proces is een nieuwe optie in het assortiment activiteiten voor klantenbinding.

De Corvette is een op en top Amerikaans model en bij die traditie hoort het zelf bouwen van en sleutelen aan de auto. Daarom biedt het merk Chevrolet (waaronder Corvette valt) de Amerikaanse klanten nu de mogelijkheid om zelf de motor te bouwen voor hun Corvette Z06 of ZR1. “Corvette-eigenaren behoren tot de meest gepassioneerde – en meest betrokken – enthousiasten in de industrie. De Corvette Engine Build Experience biedt klanten een niet eerder bestaande mogelijkheid om zelf mee te helpen, ‘hands on’, aan het bouwen van de auto.”

Bij het bestellen van een Corvette krijgt de klant de optie aangeboden voor 5.800 US dollar, ongeveer 4.600 euro. Een maand later wordt de klant uitgenodigd om in het General Motors Performance Build Center, niet ver van Detroit, een dag zelf te komen sleutelen. Bij alle activiteiten wordt de klant ondersteund door een speciaal aangestelde assistent. General Motors legt het proces vast met onder meer foto’s die de klant meekrijgt.

Het produceren van de motor gebeurt onder supervisie van ervaren technici. De motor moet uiteindelijk voldoen aan de normaal geldende normen en wordt na afloop dan ook getest. De klant krijgt ook gewoon 5 jaar (of 100.000 mijl) garantie op de motor. Voordat de motor naar de assemblage-fabriek van Corvette wordt gestuurd, wordt de krachtbron voorzien van een speciaal plaatje dat de naam van de klant – eh, producent – vermeldt.

Het doe-het-zelf programma is mogelijk omdat de motoren voor de genoemde Corvette-modellen met de hand gebouwd worden. In het Performance Build Center werken technici aan de 7,0 liter LS7-motor voor de Corvette Z06, de 6,2 supercharged LS9 voor de ZR1 en de 6,2 LS3-krachtbron die in de Grand Sport komt te liggen.