Volkswagen onthult de Polo sedan speciaal voor de Russische markt. Tenminste, dat zegt Volkswagen. De auto komt op termijn ook op de markt in Brazilië en andere opkomende markten.

Na de spionagefoto eerder deze week geeft Volkswagen nu zelf de eerste officiële foto’s vrij van de nieuwe Polo sedan. Het merk zegt dat de auto speciaal voor Rusland is ontworpen. De Duitsers gaan het model bouwen in Kaluga, in het westen van Rusland.

De Polo sedan komt op termijn ook in andere landen op de markt maar de ‘Russische Polo’ heeft een aangepaste vering om op het slechte Russische wegennet uit de voeten te kunnen. Ook is de lak van de auto beter bestand tegen extreme kou en loopt de motor ook op benzine van mindere kwaliteit.

Volkswagen biedt de Polo sedan in Rusland aan met 1.6 benzinemotor met 105 pk. De auto kan naar wens met een handgeschakelde vijfbak of een zestraps automaat worden uitgerust. Het Duitse merk verwacht de sedan aan te kunnen bieden voor iets meer dan 10.000 euro. Dat is minder dan de Polo hatchback in Rusland kost. Dat komt omdat die auto niet in Rusland wordt geproduceerd waardoor het model belast wordt met hoge importrechten.