Nederlandse consumenten zitten nog niet te wachten op elektrische auto’s. Vooral vrouwen zien beren op de weg. Terwijl het ministerie van Verkeer en Waterstaat een sterke groei verwacht zal de nieuwe regering het een en ander moeten doen om onwetendheid en bestaande weerstand weg te nemen.

Consumenten moeten snel de voordelen van het elektrisch rijden worden bijgebracht. Dat is een van de belangrijkste conclusies van een onderzoek naar de toekomst van elektrisch rijden in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Frost & Sullivan in opdracht van elektriciteitsnetwerk-beheerder Stedin.

Het belangrijkste criterium voor Nederlandse consumenten om al dan niet over te gaan tot de aanschaf van een elektrische auto is het kostenplaatje. De aanschafprijs mag niet te hoog zijn. Consumenten zijn nog niet bereid om de meerprijs te betalen die elektrische auto’s nu met zich meebrengen. Wel hebben Nederlanders hoge verwachtingen over het verbruik: ze denken met een elektrische auto 40 procent energie te besparen ten opzichte van een brandstof-aangedreven auto. In de omliggende landen ligt die verwachting op 30 procent.

Van de ondervraagde 825 personen – allen inwoners van de grote steden – zien de vrouwen meer beren op de weg dan mannen. Ze zijn ongerust onderweg te stranden met een lege accu, zonder mogelijkheid om deze weer op te laden. De mannelijke respondenten vertrouwen erop dat fabrikanten daar wel een oplossing voor bedenken. Daartegenover staat dat mannen het imago van elektrisch rijden vrezen. Ze zijn bang dat een elektrische auto niet ‘hard genoeg’ gaat en willen alleen een exemplaar aanschaffen dat een beetje ‘power’ heeft.

Uit het onderzoek blijkt dus dat het bij elektrisch rijden, naast de reële beperkingen zoals de actieradius, ook nog schort aan de beeldvorming. Daar ligt een mooie voorlichtingstaak voor fabrikanten en overheid. Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat moeten er in 2020 al 200.000 elektrische auto’s in Nederland rondrijden, terwijl dat er nu nog maar circa 150 zijn. Overigens denken de onderzoekers dat de voorhoede niet tot het kopen van een elektrische auto overgaat vanwege de milieu-effecten maar omdat zo’n auto trendy en exclusief is.