De Daihatsu Sirion is vanaf deze zomer op te tuigen met een Limited Black-pakket. Liefhebbers moeten er snel bij zijn want het Japanse merk levert slechts honderd exemplaren van het speciale pakket.

De Daihatsu Sirion Limited Black is opgetuigd met een matzwarte bodykit, achterspoiler en dak. Het geeft de Sirion een sportiever aanzien, hoewel er geen lichtmetalen wielen in het pakket zitten. Die moet je er zelf nog bijbestellen.

De Limited Black is gelimiteerd tot een oplage van honderd stuks. Elke koper krijgt een plaatje op het dashboard met daarop het productienummer van de oplage. Daihatsu speelt met de beperkte serie volgens eigen zeggen in ‘op de trend van de kleur matzwart, die momenteel erg populair is in autoland’. Ook in Japan gaan trends dus niet onopgemerkt voorbij.

De Sirion Limited Black is vanaf deze zomer verkrijgbaar met alle motoren. Dat betekent dus dat je als koper kunt kiezen uit de 1.0 met 69 pk, de 1.3 met 91 pk of de 1.5 met 103 pk. Die laatste twee zijn naar wens te combineren met een automaat. Het pakket kost 1.199 euro waardoor de vanafprijs van de Sirion Limited Black op 12.498 euro ligt.