Opel Corsa

Opel gaat verder zonder overheidssteun. Vorige week werd al bekend dat de Duitse overheid niet bereid is om garant te staan voor Opel en nu ziet Opel helemaal af van staatshulp.

Het Duitse ‘nee’ tegen de steunaanvraag van Opel heeft moederbedrijf General Motors doen besluiten de financiering zelf te regelen. Opel ziet af van alle staatssteun, inclusief de eerder toegezegde hulp van Spanje en Engeland – landen waar Opel fabrieken heeft staan.

Ook voor het initiatief van enkele Duitse deelstaten om, tegen het besluit van de landelijke overheid in, met geld over de brug te komen bedankt Opel vriendelijk. “We waarderen de toegezegde staatssteun maar we moeten verder”, aldus Opel-topman Nick Reilly.

Hij vervolgt: “We hebben het geld nog steeds nodig maar we dachten dat de Europese steunfondsen ook voor Opel van waarde konden zijn. Het aanvraagproces neemt echter te veel tijd in beslag en die tijd hebben we niet. We moeten nu investeren in nieuwe producten en technologieën.” Het elf miljard euro kostende herstructureringsplan van Opel gaat gewoon door.