Dodge commercial

Dodge krijgt een ‘red card’ van de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports voor het uitzenden van een reclamespotje tijdens de WK-voetbalwedstrijd tussen de Verenigde Staten en Engeland. Dodge zou ten onrechte impliceren dat de Challenger een Amerikaanse auto is.

Dodge zond in de rust van de WK-wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Engeland een commercial uit die de strijd tussen de twee landen uitbeeldt. In het fraai gefilmde spotje is te zien hoe het Britse leger op de vlucht slaat voor een drietal Dodges Challenger die met hoge snelheid komen aanrijden.

Bij de auto’s hangen Amerikaanse vlaggen uit het raam en daar zit volgens Consumer Reports nu net het probleem. De organisatie deelt een ‘rode kaart’ uit omdat Dodge ten onrechte claimt dat de Challenger een Amerikaans product is.

Als reden voeren de klagers aan dat de Challenger gebruik maakt van diverse Mercedes-onderdelen, een erfenis uit de tijd dat moederbedrijf Chrysler nog onderdeel was van Daimler. Daarnaast is Chrysler voor twintig procent in handen van het Italiaanse Fiat en voor tien procent van de Canadese overheid. Heel weinig Amerikaans aan dus, volgens Consumer Reports.