Volkswagen Touareg

Volkswagen heeft op de autosalon van Genève maar liefst vijf primeurs. De belangrijkste zijn de geheel nieuwe Touareg en Sharan.

Volkswagen neemt maar liefst vijf primeurs mee naar de autosalon van Genève. Om te beginnen met de Touareg: die oogt wat slanker dan z’n voorganger maar het onderscheid met het huidige model is niet erg groot. Het interieur is wel keurig afgewerkt maar de vormgeving is op het eerste oog niet echt sprankelend. Op de stand van Volkswagen staan meerdere uitvoeringen van de nieuwe Touareg, bijna allemaal hybrides. En dat is natuurlijk de grootste noviteit van deze SUV.

De langverwachte opvolger van de Sharan staat ook in Genève als wereldprimeur. Het is een geheel nieuw model maar ook hier is elke vorm van frivoliteit ver te zoeken. De Sharan blijft wat het is: een praktische no-nonsense-MPV met veel ruimte. In het interieur vinden we veel bekende Volkswagen-elementen terug maar de gebruikte materialen op het dashboard kunnen niet helemaal aan de verwachtingen voldoen.

De leukste primeur van Volkswagen is de Polo GTI, die alleen al vanwege de felrode kleur eruit knalt op de VW-stand. Hoewel het recept bekend is heeft Volkswagen toch weer een leuke uitvoering van de GTI gemaakt. In mindere mate gaat dat op voor de CrossPolo, die hier ook debuteert. De laatste primeur is de vernieuwde CrossGolf.