564 pk onder de motorkap en toch 720 liter bagageruimte. Het kan met de nieuwe Cadillac CTS-V Sport Wagon die volgende maand debuteert op de autoshow van New York.

Cadillac breidt de sportieve V-lijn uit met de Sport Wagon. De sedan en Coupé gingen de stationwagen al voor dus de techniek is bekend: een 6,2 liter V8 met compressor die 564 pk en 747 Nm koppel produceert. Dat vermogen wordt op de achterwielen losgelaten, waar een limited slip-differentieel helpt om de krachten te verdelen.

Cadillac geeft helaas nog geen prestatiecijfers op maar die zullen ongeveer gelijk liggen aan die van de sedan. Die sprint in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 308 km/u. Het instelbare onderstel ‘Magnetic Ride Control’ en Brembo-remmen behoren tot de standaarduitrusting. De Sport Wagon heeft standaard een handgeschakelde zesbak maar is naar wens te voorzien van een zestraps automaat.

Pas eind 2010 start de productie van de CTS-V Sport Wagon. De Verenigde Staten zijn als eerste aan de beurt, pas in de loop van 2011 komt de snelle Sport Wagon naar Europa. Op de autoshow van New York in april maakt de snelle stationwagen z’n debuut.