Chrysler 200C EV Concept

Nu Fiat met de scepter zwaait bij Chrysler wordt er hard gewerkt om verloren terrein op de Amerikaanse markt terug te winnen. De ontwikkeling van de nieuwe modellen verloopt voorspoedig.

Fiat topman Sergio Marchionne heeft gezegd dat de eerste compacte sedans eind 2011 al op de markt kunnen komen. De auto’s stonden eigenlijk voor 2012 op de planning maar de ontwikkeling loopt voorspoedig. Deze modellen komen ook naar Europa maar krijgen hier een Lancia-logo op de neus.

Marchionne geeft aan dat het design voor 98 procent al bepaald is. De compacte sedans moeten de gaten in het Chrysler- en Dodge-gamma opvullen. Voordat het zover is krijgen de Chrysler Sebring en Dodge Avenger een belangrijke update, waarbij met name het interieur naar een hoger plan getild wordt. Marchionne heeft al eerder aangegeven dat de kwaliteit van de interieurs veel beter moet.

Voor Jeep geldt dat de productie van de nieuwe Grand Cherokee eindelijk gestart is. Voor de Wrangler en Patriot plant het merk nog dit jaar een update. Ook voor deze modellen is het interieur een belangrijk punt van aandacht.