De Bentley Continental GTC Supersports Convertible is vanaf heden te bestellen. De snelste vierzits cabrio ter wereld gaat 343.462 euro kosten. Maar daar krijg je dan ook wat voor.

De Continental GTC Supersports Convertible onderscheidt zich van de andere Bentley-cabrio’s door de extra luchtinlaten in de voorbumper en op de motorkap. De achterspatborden zijn verbreed, de uitlaatpijpen ovaal en de afwerking van grille, velgen en koplampen is donker van kleur. In de auto is het gebruikelijke houtfineer vervangen door koolstofvezel. Verder is alcantara en zacht leder toegepast. Standaard is de Convertible uitgerust met verwarmbare sportstoelen en keramische remmen.

De prestaties liegen er niet om: vanuit stilstand scheurt de auto binnen 4,2 seconden naar de 100 km/u, de top ligt op 325 km/u. Dankzij aanpassingen aan de ZF-transmissie met Quickshift zijn de schakeltijden met de helft verkort. Ook is het mogelijk twee verzetten tegelijk terug te schakelen. De permanente vierwielaandrijving verdeelt de kracht in 40 procent naar de voorwielen en 60 procent naar de achterwielen, zodat er minder onderstuur voorkomt tijdens het accelereren in bochten. Ver is het ESP aangepast, de spoorbreedte achteraan 50 mm vergroot en ligt de cabrio, net als de GTC Speed, 10 tot 15 mm dichter bij het asfalt.

De Bentley Continental GTC Supersports Convertible kan zowel op benzine als op bio-ethanol rijden. Ondanks de gebruikte lichtgewicht materialen is de zesliter W12-motor met turboboost een grootverbruiker. Het gemiddelde verbruik dat door de importeur wordt opgegeven ligt op 16,7 l/100 km, niet minder dan 1 op 6,0. De CO2-uitstoot bedraagt 388 g/km. Toch voldoet de cabriolet aan de Euro 5-uitstootnormen.

De Supersports Convertible is nu officieel te bestellen, net op tijd voor de zomer. Volgens dagblad De Telegraaf hangt er een prijskaartje van 343.462 euro aan de auto. Een flink bedrag voor wie gezien wil worden in een cabrio die in een vloek en een zucht voorbij zoeft.