Volkswagen heeft achter gesloten deuren een showcar gepresenteerd die wel eens de voorloper kan zijn van de Jetta R. “Als er vraag naar is komt hij er.”

Afgelopen week, tijdens de officiële Europese introductie van de Volkswagen Jetta (hier afgebeeld), heeft het Duitse merk een sedan getoond die de komst van een Jetta R aankondigd. De showcar was uitgerust met een 3,6 liter V6-benzinemotor, de DSG-transmissie met dubbele koppeling en de 4Motion All-Wheel Drive. Het vermogen van de auto werd niet onthuld.

De R&D-chef Ulrich Hackenberg bevestigde aan het Britse blad Autocar dat de showauto de mogelijke voorloper is van de Jetta R. De R-Divisie van Volkswagen brengt sportieve uitvoeringen op de markt. Naast uiterlijke aanpassingen wordt een R-model voorzien van wijzigingen als een stijvere vering en grotere wielen. Na de Scirocco R en Golf R kijkt men daar nu naar een nieuw model. In ieder geval zal er een Polo R komen zodra Audi het Polo/A1-platform heeft aangepast voor vierwielaandrijving.

De Volkswagen Jetta R is nu dus eveneens kandidaat. Hackenberg zegt: “Als de klanten erom vragen doen we het. Voor ons is het geen probleem. Het platform van de Jetta kan vierwielaandrijving aan.” Momenteel evalueert Volkswagen de kansen. Die zijn het grootst in de Verenigde Staten, waar de Jetta sedan de populairste auto uit Europa is en waar men graag met een V6-motor rijdt.