Volkswagen geeft de Eos een facelift. Het ontwerp wordt strak getrokken, in lijn met de rest van het gamma. Technisch zijn er weinig veranderingen.

De Volkswagen Eos krijgt een nieuw neusje dat zo ongeveer gelijk is aan dat van de Golf. Het bekende familiegezicht biedt geen plaats meer voor ronde lijnen en dus verving Volkswagen ook de achterlichten. Zowel voor als achter komen we nu LED-techniek tegen.

In het interieur monteert Volkswagen nieuwe bedieningspanelen voor de airconditioning en radio/navigatie. Deze systemen worden in zo’n beetje alle Volkswagens en Skoda‚Äôs gemonteerd en zijn dus bekend. Voor de Eos zijn er een aantal nieuwe opties, zoals een nieuwe generatie inparkeersysteem, sleutelloos ontgrendel- en startsysteem en een lichtassistent.

Motorisch blijft veel bij het oude. Het gamma bestaat uit de 122 pk en 160 pk sterke 1.4 en de 2.0 TSI met 210 pk. De 3.6 V6 verdwijnt uit het assortiment. De 2.0 TDI met 140 pk blijft wel en is voortaan 0,7 l/100 km zuiniger, waardoor het verbruik nu uitkomt op 4,8 l/100 km (1 op 20,8). Eind dit jaar staat de vernieuwde Eos bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.