Vanaf eind september staat de nieuwe Mazda 5 bij dealers. Vanaf 24.990 euro kun je de instapversie S met 1,8 liter benzinemotor meekrijgen.

De geheel nieuwe Mazda 5 is vanaf eind deze maand verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveau’s. Voor particuliere klanten zijn dat, naast het basismodel S, de TS, TS+ en de GT-M versies. Zakelijke klanten kunnen kiezen voor een Business-uitvoering.

De Mazda 5 S wordt eerst leverbaar met een 1,8 liter benzinemotor en vanaf januari ook met een 1.6 CiTD common rail turbodieselmotor. Beide motoren produceren maximaal 115 pk. De uitrustingsniveau’s TS, TS+ en GT-M kunnen ook worden gecombineerd met een tweeliter direct ingespoten DISI-motor van 150 pk die voorzien is van het start/stop-systeem i-stop. De Business-uitvoering is eveneens verkrijgbaar met alle drie motoren.

Standaard is het instapmodel uitgerust met onder meer airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, radio/cd/mp3-speler met AUX-aansluiting, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. Ook handig zijn de Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes achterin. Voor de veiligheid wordt gezorgd met het Dynamic Stability Control, Traction Control System, Emergency Stop Signal en zes airbags rondom.