Autosalon van Parijs 2010

De autosalon van Parijs staat voor de deur. Vanaf donderdag openen de deuren van de show voor de pers en vanaf zaterdag mag het publiek zich vergapen aan het nieuwste blik. Hier vind je alvast een overzicht van de belangrijkste primeurs.

Autokopen.nl brengt vanaf donderdag live verslag uit vanaf de autosalon van Parijs 2010. Ook dit jaar staat de beursvloer weer vol met belangrijke primeurs. We hebben alvast een overzicht gemaakt van de highlights.

Er zijn twee merken die eruit springen op de autosalon van Parijs: Chevrolet en Citroën. Het Franse merk speelt een thuiswedstrijd en laat zich met de nieuwe C4 én DS4 niet onbetuigd. Verder brengt Citroën de conceptcar Lacoste mee en de gefacelifte C4 Picasso en C5. Chevrolet heeft drie nieuwe modellen in Parijs: de Aveo, Orlando en de Cruze hatchback. Daarnaast laat het merk de gefacelifte Captiva zien.

De andere twee Franse merken hebben ook de nodige primeurs. Peugeot richt de spotlights op de nieuwe 508 en de 3008 Hybrid4. Tijdens een voorpremière toont het merk de spectaculaire EX1 conceptcar. Renault laat de nieuwe designrichting van het merk zien met de DeZir conceptcar. Iets dichter bij de realiteit staat de vernieuwde Laguna.

De drie Duitse premiummerken hebben allemaal een belangrijke primeur. Audi laat de A7 zien, BMW geeft een voorschot op de volgende generatie 6-serie met de Concept 6-serie Coupé en bij Mercedes kunnen we de nieuwe CLS bewonderen. Audi begeeft zich op elektrisch gebied met de e-Tron Roadster en Mercedes showt de A-Klasse E-Cell.

Volkswagen brengt een grondig vernieuwde Passat mee naar de autosalon van Parijs en houdt de auto tot dan geheim. Eeuwige concurrent Opel zet twee nieuwe Astra-varianten neer in de Franse hoofdstad. De Sports Tourer is productieklaar en de GTC Paris is nog een concept.

De Japanse merken doen het rustig aan in Parijs. Nissan brengt de Townpod conceptcar mee en Toyota onthult er de Verso S. De Koreaanse concurrentie staat direct klaar: de Hyundai ix20. Dat merk presenteert ook de vernieuwde i10 en zustermerk Kia toont de Pop Concept. Belangrijker is de Europese primeur van de Optima.

Land Rover heeft als grote primeur de compacte Evoque en Bentley komt met de nieuwe Continental GT. Bijna alle belangrijke sportautomerken komen met nieuws naar Parijs. Ferrari laat de SA Aperta zien, Maserati brengt de GranTurismo MC Stradale mee, Lamborghini toont een geheimzinnige conceptcar en Porsche heeft met de 911 Speedster en Carrera GTS zelfs twee primeurs. Lotus pakt in Parijs uit met de Elite conceptcar en de Evora S.

Je ziet het, er is genoeg te zien op de autosalon van Parijs. Naast deze grote primeurs zijn er nog talloze kleine nieuwtjes – denk aan de Ford Focus ST, gafecelifte Mazda 2 en de Saab 9-3 ePower – te vinden en we verwachten nog enkele verrassingen, onder andere van Renault, Lotus en Citroën. Al het laatste nieuws rondom de autoshow vind je op onze speciale Parijs 2010-pagina.