Ferrari heeft de prijs van de FF bekendgemaakt. Deze valt circa 25.000 euro goedkoper uit dan die van voorganger 612 Scaglietti, met dank aan de lagere CO2-uitstoot.

De prijs van de Ferrari FF komt te liggen op 376.271 euro, inclusief btw en BPM. Ten opzichte van de 612 Scaglietti betekent dit een voordeel van ongeveer 25.000 euro. De nieuwe V12-motor is dan ook 25 procent zuiniger dan zijn voorganger en dat betekent een navenant lagere CO2-uitstoot. Ferrari geeft als gemiddeld brandstofverbruik 15,4 l/100 km op (1 op 6,4) en als CO2-emissie 360 g/km.

De Ferrari FF is verder voorzien van het Hele-systeem, wat staat voor ‘High Emotion Low Emissions’. Het omvat onder meer een start/stop-systeem en bandenspanningscontrole. Daarnaast is de FF standaard voorzien van automatisch dimmende buitenspiegels. Met schakelflippers aan het stuur kan de bestuurder de zeventraps automatische versnellingsbak (met dubbele koppeling) bedienen. Ook de rijmodi voor de vierwielaandrijving – sneeuw, nat wegdek, comfort, sport en ‘ESC off’ – zijn vanaf het stuurwiel te kiezen.

De shooting brake FF, met vier zitplaatsen en een ruime bagageruimte, is vanaf juni leverbaar. De eerste achthonderd bestellingen zijn al binnen. Dat betekent dat de Ferrari FF voor het eerste productiejaar al is uitverkocht.