De gelimiteerde Land Rover Defender, deze week in Brussel gepresenteerd als X-Tech, komt in Nederland op de markt onder de naam Rough. Inmiddels is de vanafprijs bekendgemaakt.

Op de Autosalon van Brussel werd afgelopen week de Land Rover Defender X-Tech Limited Edition gepresenteerd. Omdat in Nederland de aanduiding ‘X-Tech’ voorbehouden is aan het rijkst uitgevoerde uitrustingsniveau van de Defender krijgt de gelimiteerde editie hier een andere naam, de Defender Rough. De importeur wijst er echter op dat het gaat om een ‘diamond in the rough’.

Het ruige karakter uit zich in de krachtige prestaties en off-road capaciteiten, met dank aan de bekende 2,4 common-rail turbodiesel. De blinkende diamant openbaart zich in het ex- en interieur. Deze Defender valt op door de lakkleur Zermatt Silver of Nara Bronze, met een contrasterend dak in de kleur Santorini Black. De zilverkleurige Defender krijgt een interieur uitgevoerd in Ebony, de bronskleurige in duo-tone Ebony en Almond. Andere features die de aandacht trekken zijn de nieuwe 16 inch ‘Saw Tooth’ lichtmetalen, zwart glanzende velgen omlijst door wielkastverbreders.

De Defender Rough staat eind maart bij de Land Rover-dealers. Naast een bedrijfswagen-uitvoering zal de gelimiteerde versie verkrijgbaar zijn als 90 Station Wagon en als 110 Station Wagon. De prijs voor de instapversie begint bij 81.500 euro, inclusief btw en BPM.