Chevrolet heeft de prijzen van de nieuwe Cruze hatchback bekend gemaakt. De vijfdeurs kost exact evenveel als de al langer leverbare sedan.

De Chevrolet Cruze sedan krijgt gezelschap van de hatchback. Voor Chevrolet is dat veruit de belangrijkste variant want het merk verwacht dat straks 90 procent van de Cruze-kopers voor de hatchback kiest. In Nederland en Europa kiezen we in dit segment nu eenmaal liever een vijfdeurs.

De Cruze hatchback kost exact evenveel als de sedan, waarmee de vanafprijs op 18.995 euro ligt. Voor dat bedrag rijdt de dealer een Cruze met 1,6 liter benzinemotor in LS-trim voor je naar buiten. Deze krachtbron heeft 124 pk. Mocht je daar niet genoeg aan hebben dan kun je kiezen voor de 1.8 LS met 141 pk voor 21.895 euro. Kies je voor de automatische versnellingsbak dan vermeldt het prijskaartje 24.495 euro.

Dieselen kan met de 2.0 D met 163 pk. De prijs bedraagt 28.695 euro maar dan heb je wel meteen het meest luxe uitrustingsniveau LTZ. De meerprijs voor een automaat is 3.300 euro. Elke Cruze is uitgerust met elektrisch bedienbare portierruiten vóór, airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een radio/cd/mp3-speler. Buiten de drie uitrustingsniveaus (LS, LT en LTZ) zijn er slechts twee opties verkrijgbaar: lederen bekleding voor 1.595 euro en metallic lak voor 600 euro. De Cruze hatchback staat vanaf deze week in de showroom.