Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque krijgt wellicht een grote broer, die plaats biedt aan zeven personen. Land Rover bekijkt op dit moment of de komst van zo’n model haalbaar is.

Land Rover wil de Evoque-lijn graag uitbreiden met een derde model, naast de drie- en vijfdeurs. Dat zal dan het vierde Range Rover-model worden, na de Range Rover, Range Rover Sport en Evoque. Het merk onderzoekt op dit moment of de komst van dit model haalbaar is.

Veel hangt af van het verkoopsucces van de Evoque, die deze zomer op de markt komt. Als het grotere model er komt zal ‘ie plaats bieden aan zeven personen. Dat is mogelijk omdat Land Rover het platform waarop de auto staat met dertig centimeter kan verlengen. Dit flexibele onderstel met de naam EUCD is ook de basis van bijvoorbeeld de Volvo S60 en Ford S-Max.

De Evoque XL – dat zal vermoedelijk niet de uiteindelijke naam van het model zijn – zal z’n motoren lenen van de Evoque. Dat betekent: een 2.0 turbomotor van Ford met 240 pk en twee diesels met 150 en 190 pk. Met deze krachtbronnen positioneert Land Rover de verlengde Evoque duidelijk onder Range Rover Sport – hoewel de auto er qua afmetingen behoorlijk bij in de buurt zal komen.