Lamborghini viert het 150-jarige bestaan van Italië met de Gallardo Tricolore. Het opvallendste kenmerk van de auto is de subtiele streep met de kleuren van de Italiaanse vlag die over de auto loopt.

Italië viert in 2011 150 jaar eenheid en Lamborghini viert het feestje mee met de Gallardo Tricolore. Dat is een knipoog naar de Bicolore die Lamborghini eerder dit jaar voorstelde. Met dat model heeft dit verjaardagscadeautje van Lamborghini echter niets te maken.

De Tricolore heeft een subtiele streep die over het dak en de motorkap loopt. Deze streep is uitgevoerd in de drie kleuren van de Italiaanse vlag. Subtiel detail: de streep loopt optisch door over de rugleuning van de bestuurdersstoel (tweede afbeelding).

Verder is de Tricolore te herkennen aan in koolstofvezel uitgevoerde spiegelkappen en de witte carrosseriekleur. Of er ook motorische wijzigingen zijn meldt Lamborghini niet, tijdens de officiële onthulling in Turijn later deze maand maakt het merk daarover meer bekend.

Lamborghini is niet de enige Italiaanse autobouwer die van zich laat horen in het Italiaanse feestjaar. Ferrari doopte z’n Formule 1-auto voor dit seizoen tot 150th Italia en Fiat en Lancia rusten diverse modellen op de thuismarkt uit met een Esperienza Italia 150-badge.