Het is nog maar enkele weken geleden dat Chevrolet de hatchback-uitvoering presenteerde van de Cruze. Maar het merk zit beslist niet stil: het werkt namelijk aan nog een variant, een stationwagon.

In het tijdschrift Autovisie vertelt een ‘hooggeplaatste Chevrolet-medewerker’ dat de Amerikaanse autobouwer Chevrolet groen licht heeft gegeven voor de ontwikkeling van een Cruze stationwagon. De middenklasser Cruze is sinds begin 2009 op de markt als sedan. Op de autobeurs van Genève, begin deze maand, onthulde het merk de tweede carrosserievariant: de vijfdeurs hatchback.

Met de hatchback, die in de loop van dit jaar in de showroom komt te staan, hoopt Chevrolet de verkopen in een stroomversnelling te krijgen. Dat moet lukken, met het coupé-achtige uiterlijk, de riante binnenruimte en de beloofde ‘goede prijs/kwaliteitsverhouding’. Volgens Autovisie raamt het merk de sedan-verkopen in Nederland op vier- à vijfhonderd stuks per jaar, terwijl van de hatchback jaarlijks 1.200 verkopen worden verwacht.

Nu zijn hatchbacks binnen Europa natuurlijk erg populair in het C-segment. Toch kiezen veel kopers van compacte middenklassers voor een stationwagon; denk maar aan de Ford Focus Wagon, Volkswagen Golf Variant, Volvo V50 en Opel Astra Sports Tourer. Aanvulling van het Cruze-assortiment met een stationwagon kan dus nog meer kopers kan trekken. Ook consumenten krijgen meer uitzoek. De Cruze stationcar wordt eind 2012 of begin 2013 verwacht.