Laatste serie MG TF

MG keert volgend jaar terug in Nederland met twee modellen maar het leukste nieuws komt in 2013. Het Brits-Chinese merk werkt namelijk aan een opvolger voor de TF.

De knoop is doogehakt, er komt nieuwe roadster van MG. De productie van de aloude TF is officieel gestopt en daarmee komt een eind aan de levenscyclus van dit model, dat met enkele tussenpozen zestien jaar lang werd geproduceerd. De laatste serie bleef in het land van herkomst.

MG keert in 2012 terug naar het vasteland van Europa met twee modellen: de 6 en de nog te introduceren 3. Die eerste is in Engeland al te koop. Om het merkimago van MG een impuls te geven werken de Chinezen en Britten aan een opvolger voor de TF.

Dit model zal in Engeland ontworpen en geassembleerd worden maar de productie vindt grotendeels plaats in China. Het blijft niet bij deze drie modellen. Het Chinese zustermerk Roewe zal op de autoshow van Sjanghai volgende maand de 750 voorstellen, een grote sedan die je kunt zien als de opvolger van de MG ZT. De Roewe 750 komt als MG 7 naar Europa.