Land Rover vernieuwt de Freelander 2. Dat is niet alleen aan de buitenkant te zien maar ook onder de motorkap.

De Land Rover Freelander 2 krijgt een make-over. Dat is aan de buitenkant te zien aan de nieuwe koplampen met led-techniek, de vernieuwde grille en de modernere achterlichten. Ook zijn er nieuwe lichtmetalen wielen beschikbaar en kun je kiezen uit diverse nieuwe lakkleuren.

Als je instapt dan zie je een volledig nieuwe middenconsole, die een 7 inch beeldscherm herbergt. Op dit beeldscherm kun je diverse nieuwe ‘features’ bedienen, zoals de voor 7 dagen te programmeren klimaatregeling, de achteruitrijcamera en het Meridian geluidssysteem. Ook nieuw is een intelligent spraakbesturingssysteem.

Het belangrijkste nieuws ligt toch echt onder de motorkap. De zescilinder benzinemotor maakt plaats voor een viercilinder, de 2.0 turbomotor van Ford die we ook kennen uit de Range Rover Evoque. Dit blok levert 240 pk en stoot 14 procent minder CO2 uit dan de zescilinder. De Freelander 2 Si4 GTDi, zoals Land Rover de nieuwe motoruitvoering noemt, stoot nog ‘maar’ 224 g/km uit. Uiteraard blijft ook de 2.2 dieselmotor leverbaar.

De vernieuwde Freelander 2 wordt later dit jaar leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.