30 pk vermogen erbij, 30 kilogram gewicht eraf. Dat is in het kort het Handling Speciale-pakket voor de Ferrari California.

Ferrari heeft voor de California het Handling Speciale-pakket ontwikkeld. Het vermogen ligt dankzij aanpassingen aan de motor 30 pk hoger. Dat niet alleen, de koppelkromme is verbeterd waardoor er meer trekkracht beschikbaar is over het gehele toerenbereik. Software-aanpassingen en nieuwe uitlaatspruitstukken doen de rest.

Het resultaat? 490 pk vermogen en 505 Nm koppel. De V8 laat de California in 3,8 seconden vanuit stilstand de 100 km/u aantikken. Dit acceleratiecijfer wordt ook mogelijk gemaakt omdat de auto 30 kg lichter is, dankzij de toepassing van meer aluminium en nieuwe, slimmere constructies.

Naast het extra vermogen heeft de Handling Speciale ook een aangescherpt onderstel. Stijvere veren en elektronisch gestuurde dempers zorgen voor een betere wegligging, zonder dat het comfort er al te veel onder lijdt – volgens Ferrari dan. Ook is de besturing aangepast, met een 10 procent snellere overbrenging tot gevolg. Prijzen van de Ferrari California Handling Speciale zijn nog niet bekend.