Hyundai neemt de Veloster Turbo mee naar de autosalon van Genève volgende week. Die heeft 186 pk vermogen, zo heeft Hyundai bekend gemaakt.

Oplettende lezers hebben de Veloster Turbo al eerder voorbij zien komen op deze site. De snelste Veloster werd eerder dit jaar al onthuld voor de Amerikaanse markt. De versie die naar Europa komt wijkt iets af.

Er is een belangrijk verschil: het vermogen. Waar de Amerikaanse Veloster Turbo 201 pk heeft moeten ‘wij’ het doen met 186 pk. Nog steeds niet kinderachtig en bovendien heeft Hyundai de 1.6 GDI motor voor de Europese markt opnieuw afgesteld, wat heeft geleid tot meer trekkracht bij lage toerentallen. Het maximale koppel bedraagt 270 Nm en dat is 5 Nm meer dan z’n Amerikaanse broertje heeft te bieden.

Wat is het resultaat daarvan? Een 0-100 km/u-sprintje in 8,4 seconden en met de optionele automaat gaat daar nog 0,3 seconden vanaf. De topsnelheid is 214 km/u, genoeg om ‘lekker mee te blazen’ op de Autobahn. De prijs is nog niet bekend, de Veloster Turbo komt na de zomer op de markt.