Skoda Yeti

Skoda overweegt om haar assortiment uit te breiden met twee nieuwe SUV-modellen. Een daarvan wordt gebaseerd op de Volkswagen Touareg.

Skoda brengt de komende jaren verschillende nieuwe, aanvullende modellen op de markt. De Citigo en Rapide verschijnen binnen een jaar maar daarna is Skoda nog niet klaar. Uit een interview van het tijdschrift Auto Express met de technisch directeur van Skoda blijkt dat het Tsjechische merk nadenkt over twee nieuwe SUV’s én een MPV. Die laatste zou een Skoda-variant op de Volkswagen Touran kunnen zijn.

Voor wat betreft de SUV’s, Skoda heeft al de Yeti – waarvan overigens binnenkort ook nog een zevenzitter verschijnt – en zowel daarboven als daaronder ziet het merk ruimte voor een nieuw model. De compacte SUV wordt een soort van ‘Fabia SUV’ en komt op het nieuwe MQB-platform van de Volkswagen Groep te staan.

De grote SUV wordt gebaseerd op de Volkswagen Touareg maar moet aanzienlijk minder luxe en meer betaalbaar worden dan het moedermodel. Ruimte, een relatief lage prijs en grote terreinwaardigheid worden de belangrijkste speerpunten van deze auto. Als Skoda deze auto’s op de markt brengt dan zal de eerste niet binnen twee jaar verschijnen.