Een nieuwe Dacia Sandero of niet, de prijslijst blijft er aantrekkelijk uitzien. Het nieuwe model wordt verkrijgbaar vanaf 10.990 euro.

Dacia heeft de nieuwe Sandero geprijsd. Uiteraard zien de prijskaartjes er aantrekkelijk uit, hoewel de instapprijs van het nieuwe model wel iets hoger ligt dan die van de uitgaande generatie. Daar krijg je dan wel een modernere, zuinigere én krachtige motor voor terug – namelijk de nieuwe 0.9 driecilinder turbomotor met 90 pk.

Er komen twee uitvoeringen in de prijslijst te staan. De Ambiance is onder andere uitgerust met dagrijverlichting en centrale portiervergrendeling, de Laureate voorziet in een boodcomputer en elektrisch bedienbare spiegels.

De Sandero wordt ook weer als ruig ogende Stepway leverbaar vanaf 13.990 euro. Ook die wordt leverbaar in de twee genoemde uitvoeringen maar is wel rijker uitgerust. Zo is de Laureate Stepway zelfs voorzien van airconditioning, cruise control en een navigatiesysteem.

De Sandero staat begin december al bij de dealers en valt in de 20 procent bijtellingsklasse. De Stepway volgt in februari en profiteert door z’n iets hogere CO2-uitstoot helaas niet van het lagere bijtellingstarief.

Prijzen Dacia Sandero
Benzine
TCe 90   Ambiance 10.990 euro
TCe 90 Laureate 11.990 euro
TCe 90 Stepway Ambiance   13.990 euro
TCe 90 Stepway Laureate 14.990 euro