Maserati GranCabrio Sport 2012

De Maserati GranCabrio Sport heeft een kleine update gekregen. De nieuwe uitvoering, met wat extra vermogen, is te zien op de autoshow van Moskou.

Maserati heeft de GranCabrio Sport in overeenstemming gebracht met de eerder dit jaar onthulde GranTurismo Sport. Daarvoor waren een iets aangepast uiterlijk en innerlijk nodig maar ook wijzigingen onder de motorkap.

Om met dat laatste te beginnen, de V8-motor levert nu 10 pk extra vermogen en 10 Nm extra koppel. Dat brengt het totaal op maximaal 460 pk en 520 Nm. Net als de GranTurismo beschikt de GranCabrio Sport nu over de zestraps ZF-transmissie 'MC Auto Shift'. Deze automaat kan handmatig bediend worden met flippers aan de stuurwiel-kolom. Wanneer de transmissie in Sport-modus staat wordt er 50 procent sneller geschakeld.

Een andere feature is de launch control 'MC Start Strategy'. Met deze functie kun je de cabriolet vanuit stilstand binnen 5 seconden op de 100 km/u hebben. De topsnelheid van de vernieuwde GranCabrio Sport ligt op 285 km/u. Het Sport Skyhook-systeem past continu de demping aan het rijoppervlak aan. In Sport-modus zorgt het systeem voor 10 procent extra stijfheid, wat goed is voor de veiligheid.

De aanpassingen aan de buitenzijde beperken zich tot een nieuwe bumper en de lichtunits waarin led-dagrijlichtjes zijn opgenomen. Het stuurwiel is platter en met meer grip afgewerkt, altijd handig als je sportief wilt rijden. Tot slot heeft Maserati nieuwe interieurmaterialen toegepast, waaronder Poltrona Frau-leder accenten op de schakelpeddels en de aluminium pedalen.

Ook Quattroporte Sport GT S aangepast

De gewijzigde GranCabrio Sport is deze week te zien op de autoshow in Moskou. Daar staat ook de Quattroporte Sport GT S, waarvan de motor en transmissie eveneens aangepast zijn. Dit model biedt nu 450 pk (10 pk meer dan voorheen) en 510 Nm koppel (plus 20 Nm). Daarmee is ook deze sportsedan iets sneller geworden. De 0-100 km/u-sprint kan afgelegd worden in 5,0 seconden, de maximumsnelheid bedraagt nu 287 km/u.