Mercedes-Benz Concept B-Class Electric Drive

Mercedes-Benz laat de B-Klasse niet alleen op diesel, benzine of aardgas rijden maar ook op elektriciteit. Op de autosalon van Parijs staat een studiemodel van de elektrische B-Klasse maar de techniek is productierijp.

De Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive gaat doen waar Mercedes al jaren aan werkt: op elektriciteit rijden. In 2014 komt de elektrisch aangedreven B-Klasse op de markt en het studiemodel dat op de autosalon van Parijs staat volgende week geeft alvast een visitekaartje af.

De Concept B-Class Electric Drive zoals het studiemodel voluit heet, heeft een 100 kW (136 pk) en 310 Nm sterke elektromotor aan boord. De actieradius bedraagt 200 kilometer en de elektrische B-Klasse kan zowel aan een normaal stopcontact als aan de krachtstroom opgeladen worden.

De accu’s zijn ondergebracht in wat Mercedes noemt de Energy Space, een speciale ruimte in de vloer van de B-Klasse, vlak voor de achteras. Dit zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de elektrische B-Klasse laag ligt en dat er geen interieurruimte verloren gaat.