De foto’s waren al uitgelekt maar voor de formaliteit trekt Dacia nu officieel het virtuele doek af van de twee modellen. Acht jaar na de herintroductie van het merk Dacia staat een nieuwe generatie modellen klaar.

De Dacia Sandero en Logan worden in een moeite vernieuwd. Op de autosalon van Parijs beleven de sedan en hatchback hun werelddebuut, de in Nederland populaire Logan MCV is pas later aan de beurt.

Dacia is nog karig met informatie over de auto's, vooral het nieuwe uiterlijk wordt belicht in het begeleidende persbericht. Het nieuwe familiegezicht dat geïntroduceerd werd op de Lodgy vindt zijn weg naar de Sandero en Logan. Door de bredere wielkasten ogen de twee modellen stoerder dan voorheen.

Het dashboard is helemaal nieuw, hoewel nog altijd herkenbaar als Dacia. De toegepaste kunststoffen zijn mooier en optioneel levert Dacia een tweekleurig dashboard. Technische informatie ontbreekt nog maar op de autosalon van Parijs volgende week krijgen we ongetwijfeld meer informatie over de twee auto’s.