Dacia neemt maar liefst drie primeurs mee naar de autosalon van Parijs: de Sandero, Sandero Stepway en de Logan. Ook voor de Dacia is de autosalon van Parijs een beetje een thuiswedstrijd.

We beginnen met de verrassing: de Sandero Stepway. Daarvan waren voorafgaand aan de autoshow nog geen foto’s vrijgegeven. Het recept is bekend: men neme een Sandero, voorziet hem van zwarte en aluminiumkleurige inzetstukken en zet ‘m iets hoger op de poten. Een leuke en interessante uitvoering van de Sandero.

Terug naar het orgineel. De Sandero beleeft hier namelijk ook z’n werelddebuut. De PR-dame van de Dacia is vooral blij met de nieuwe motoren: “We kunnen nu beschikken over nieuwere techniek van Renault, waardoor we geen last meer hebben van CO2-toeslag en we de nieuwe Sandero scherp in de markt kunnen zetten. Met de oude motoren konden we de modellen niet zo goedkoop aanbieden als we wilden.” Exacte cijfers zijn overigens nog niet bekend, maar Dacia hoopt natuurlijk op een ’14 procent-versie’. Prijzen worden over enkele weken bekend gemaakt.

Derde primeur is de nieuwe Logan maar Dacia Nederland weet nog niet of die auto naar hier wordt gehaald. “We gaan bekijken of er markt voor is.” Aan de interieurruimte zal het niet liggen, de Logan is enorm ruim op de achterbank. De Logan MCV die volgend jaar verschijnt komt wel naar Nederland.