Lamborghini brengt nog één laatste versie uit van Gallardo, voordat de auto met een welverdiend pensioen mag. De LP 570-4 Squadra Corse is een soort van circuitauto voor de openbare weg.

Lamborghini doet niet lullig bij de laatste speciale editie die het merk uitbrengt van de Gallardo. In de LP 570-4 Squadra Corse ligt namelijk de motor die Lamborghini gebruikt in de Super Trofeo-raceauto’s. De V10 produceert, zoals de naam van het model al aangeeft, 570 pk.

Door de toepassing van veel (nog meer) koolstofvezel en lichtgewicht kuipstoelen ligt het gewicht van de Squadra Corse 70 kilogram lager dan dat van de LP 560-4. Het sprintje van 0 naar 100 km/u doet de uitzwaai-Gallardo in 3,4 seconden en 7 seconden later passeert de naald van de snelheidsmeter de 200. Bij 320 km/u is de koek op.

De Squadra Corse is in vier kleuren verkrijgbaar: geel, wit, grijs en rood. De ‘striping’ aan de zijkant, in de kleuren van de Italiaanse vlag, krijg je er altijd bij. De Gallardo LP 570-4 Squadra Corse is in Nederland te bestellen via Lamborghini Leusden en kost 191.100 euro. Exclusief belastingen.