Skoda frist de Yeti op. Met een nieuwe neus, een lichtjes opgefrist interieur en nieuwe opties kan de SUV van het merk er weer even tegenaan.

Op de IAA in Frankfurt stelt Skoda de vernieuwde Yeti voor. De SUV heeft een geheel nieuwe neus, waarbij de eigenwijze koplampen met losse, ronde units zijn verdwenen. Ze maken plaats voor een strakker geheel, waarin nu ook plaats is voor led-dagrijverlichting.

Verder heeft Skoda de voorbumper, grille en motorkap opnieuw ontworpen. Aan de achterkant zijn de veranderingen minder rigoureus, al heeft nu ook de Yeti de inmiddels voor Skoda kenmerkende schuine lijnen rondom de kentekenplaat. Skoda biedt daarnaast nieuwe lichtmetalen wielen. Nieuw is dat de Yeti ook als off-road-versie is te krijgen met zwarte en aluminiumkleurige opzetstukken onderaan de koets (foto 3 en 4).

In het interieur blijft bijna alles bij het oude. Er zijn wat nieuwe bekledingsstoffen en aankledingsopties en er is een nieuw stuur. Tot de nieuwe opties behoren een in- en uitparkeersysteem met achteruitrijcamera en keyless go. Motorisch blijft alles bij het oude, het motorenaanbod loopt van de 105 pk sterke 1.2 TSI tot en met de 170 pk sterke 2.0 TDI.

De vernieuwde Yeti staat eind dit jaar bij de dealer, prijzen zijn nog niet bekend maar we verwachten geen grote wijzigingen.