Wiesmann MF5 Roadster

Het kleine Duitse sportautomerk Wiesmann heeft faillissement aangevraagd. De fabrikant van klassieke ogende coupés en roadsters hoopt een doorstart te kunnen maken.

Wiesmann is failliet. Het was al een aantal jaar stil rondom de kleine sportautobouwer en nu heeft het merk bij de rechtbank in het Duitse Munster faillissement aangevraagd. Wat dit voor het handjevol Wiesmann-bezitters in Nederland betekent is nog niet bekend.

Wiesmann gaat proberen een doorstart te maken. Er worden gesprekken gevoerd met mogelijke investeerders maar of daar wat uit komt is nog niet te zeggen. Er is door de rechter een voorlopige curator aangesteld die gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Wiesmann bouwde tot voor kort twee modellen: de MF4 en MF5, van beide was er zowel een GT als een Roadster. Het merk bestaat nu zo’n 25 jaar en bouwde in die tijd 1.600 sportauto’s. De klassiek ogende modellen worden aangedreven door BMW-motoren, dus over de beschikbaarheid van motoronderdelen hoeven Wiesmann-bezitters zich geen zorgen te maken.