Citroën heeft als grootste primeur op de autosalon van Genève de Technospace Concept. Dat is de voorbode van de nieuwe C4 Picasso die volgende maand het levenslicht ziet.

“Voor 99 procent productieklaar.” Dat is de Technospace Concept van Citroën volgens de woordvoerster van het merk. Niet gek ook want volgende maand al ziet de auto het levenslicht in zijn productietrim - en in de zomer verschijnt ‘ie de showroom. Eerst als vijfzitter, waarvan de Technospace de voorbode is, en later als zevenzitter. Die krijgt volgens de PR-dame een wat zakelijker design dan de speelse vijfzitter.

Speels is ook de kant die Citroën opgaat in de toekomst. Het merk gaat frissere en meer onderscheidende modellen maken, die op grotere afstand staan van de auto’s van zustermerk Peugeot. Terug naar de roots dus en er is nog iets anders waar de liefhebbers van het merk warm voor zullen lopen: hydraulische vering.

Krijgen we dan weer, net als vroeger, Citroëns met dat typische, comfortabele hydraulische veersysteem? Niet helemaal maar de C3 Hybrid Air die op de autosalon van Genève staat heeft deze techniek wél aan boord. Het is een van voordelen van de nieuwe Hybrid Air-techniek – we mogen luchthybride zeggen – die Citroën vanaf 2016 op de C3 gaat leveren.