Het ambitieuze en veelbelovende modellenplan van Land Rover wordt op enkele punten herzien. Zo verdwijnt de naam Freelander en komt de nieuwe Defender later dan gepland.

Land Rover brengt enkele wijzigingen aan in zijn ambitieuze toekomstplan. De naam Freelander zal namelijk verdwijnen, zo weet het doorgaans goed geïnformeerde tijdschrift Autocar te melden. Het model blijft bestaan maar wordt ondergebracht in de Discovery-familie.

Het oorspronkelijke plan met drie modelrichtingen blijft bestaan. Het draait straks om de Range Rover-familie, de Defender-versies en de Discovery-familie. Die laatste omvat volgens de meest recente plannen vijf modellen, waarvan er twee – een vijf- en een zevenzitter - de Freelander vervangen.

Naast het verdwijnen van de Freelander-naamplaat is ook bekend dat de opvolger van de iconische Defender niet in 2015 klaar is. De productie van het oude model stopt dan wel, omdat Land Rover de verouderde techniek niet meer aan de nieuwste Europese eisen kan laten voldoen. Wanneer het nieuwe model, dat voort moet komen uit de DC100 (foto) conceptcar, wél komt is nog niet bekend.