Aston Martin heeft de V12 Vantage flink verbeterd en noemt ‘m V12 Vanage S. Met 573 pk is het de snelste ‘reguliere’ Aston Martin ooit.

De Aston Martin V12 Vantage krijgt een interessant vervolg. Met de toevoeging van de letter S, de nodige uiterlijke verfraaiingen en flink meer vermogen kan de V12 er weer tegenaan. De V12 Vantage S heeft 573 pk, 56 pk meer dan de V12 Vantage nu levert. Het totale koppel is ook toegenomen, tot 619 Nm. Dat is een plus van 59 Nm maar belangrijker nog, er is meer koppel beschikbaar bij weinig toeren.

De zestraps versnellingsbak heeft plaatsgemaakt voor een exemplaar met zeven verzetten. Deze gerobotiseerde handbak is 25 kilogram lichter. Het extra vermogen en koppel én de sneller schakelende versnellingsbak maken de V12 Vantage S tot de snelste ‘reguliere’ Aston Martin ooit. Cijfers geeft het merk nog niet maar reken op een 0-100 km/u-tijd van iets minder dan 4 seconden.

Nieuw zijn ook de adaptieve dempers en de instelbare rijmodi Normal, Sport en Track. Daarmee moet de V12 een veelzijdiger karakter krijgen. Het uitlaatsysteem en de besturing zijn eveneens onder de loep genomen. Wat de V12 Vantage S moet gaan kosten is nog niet bekend.