Wiesmann GT MF5

Wiesmann heeft de rechter gevraagd om de insolventieprocedure van het merk stop te zetten. Volgens de Duitse sportautofabrikant is de belangrijkste reden van het faillissement namelijk weggenomen.

Het is allemaal nog wat vaag, dus verwacht niet dat er morgen gelijk weer Wiesmann-modellen in elkaar worden geschroefd, maar Wiesmann heeft een verzoek bij de rechter in het Duitse Münster ingediend om de insolventieprocedure stop te zetten. Het merk meldt in een zeer beknopt persbericht dat de reden om faillissement aan te vragen weggenomen is.

In augustus vroeg de rechtbank het faillissement aan voor Wiesmann. Er werd toen al gesproken over een eventuele doorstart. Het zou dus kunnen dat er zich een investeerder heeft gemeld om 5 voor 12, zodat het merk alsnog een toekomst heeft.

Wiesmann is bekend van z’n klassiek ogende sportwagens met BMW-motor. Het merk heeft twee modellen, de MF4 en MF5. Van beide auto’s is er zowel een coupé - GT genaamd - als een Roadster. Wiesmann bestaat 25 jaar en bouwde tot nu toe zo'n 1.600 sportauto’s.